Mei 2017 was het nieuwe instapmoment voor scholen in Amsterdam, die de Energieuitdaging aan gaan! De basisscholen de Geert Grote School en de Tweede Openluchtschool, allebei onder de rook van de Zuidas, zijn 20 januari 2017 de Oranje Energiechallenge al met elkaar aangegaan. Met een gemiddeld verbruik van 280.000 kWh per jaar (Geert Groote School) en 105.000 kWh (2e Openluchtschool), halen de leerlingen en, ouders en docenten alles uit de kast om energie te besparen, zelf op te wekken en natuurlijk over energie te leren. Want het zullen onze kinderen zijn die ons voorbereiden op een wereld waar we eindigen met fossiele brandstoffen en ons voordoen hoe we innovatief kunnen denken.

Om klimaatverandering tegen te gaan en een fijne aarde aan onze kinderen door te geven, kan de energietransitie wel een zetje gebruiken. En wie raakt er nou niet gemotiveerd door een energieke challenge met een beetje gezonde rivaliteit?! En of je nu die basisschool tegenover jouw basisschool wil uitdagen, vanwege het milieu, je portemonnee of gewoon om de kick van het winnen, dat maakt niet uit. Want als jij wint dan winnen we allemaal! Wie wil er nou niet een schoon en groen Nederland!

Doet jouw school, bedrijf of organisatie nog niet mee, maar wil jij ook meedoen aan de Scholenchallenge? Meld je aan!

Doe mee aan de scholenchallenge! Het is heel eenvoudig. Denk jij dat jouw school meer energie kan besparen of/en zelf opwekken dan een andere school in jouw buurt? Daag hen dan nu uit!

De Energiecommissie van Nederland streeft naar een energiepositief Nederland in 2030. Meld jouw school aan, zodat jouw besparingen meetellen bij de energietransitie van de Energiecommissie van Nederland.

Hoe meld je je aan?
Stap 1: stuur de totale energierekening in kWh van jouw school in het afgelopen jaar. Dat is meestal gas en elektriciteit. Reken dit allemaal om naar kWh (1 m3 gas is 10 kWH) en tel dit op.
Stap 2: maak een foto van de energierekening op de dag voor de start van je challenge.

Mail (sanne@newnrg.nl) deze gegevens, waardoor je challenge gratis (voor de eerste 10 scholen) op onze website wordt vermeld.

Als je meer ondersteuning wilt, in de vorm van een Energiedag op school, een bezoek van de Energiecommissaris, een energiespecialist of elk kwartaal een tekst op de site kan dat tegen onkostenvergoeding. Vraag het aan sanne@newnrg.nl