Metropoolchallenge: Amsterdam vs Rotterdam

Bekijk video

Metropoolregio Amsterdam kondigde de uitdaging aan met Metropoolregio Rotterdam, wie het eerst energiepositief is. Amsterdam denkt dat het in 2028 voor elkaar is, Rotterdam lijkt nog fanatieker en gaat voor 2025. Door elkaar uit te dagen, weddenschappen aan te gaan, kijken wie het slimst, snelst, verst komt. We spelen ‘haasje-over’; want wat jullie kunnen, dat kunnen wij ook! Er op en er over! Bekijk de video voor de achtergrond van deze challenge.

Bekijk video

Deze Metropoolregio Challenge aankondiging was op 14 april 2016 op de Innovation Expo, toen werd o.l.v. SER voorzitter Mariette Hamer de regio’s verbonden.
Ook een metropool, school, gemeente of je buren uitdagen? Mail naar sanne@newnrg.nl

Metropoolregio’s buitenland
Inmiddels hebben we Metropool Londen en New York bereid gevonden om met ons de strijd aan te gaan. Als jury experts krijgt deze challenge ondersteuning vanuit de toonaangevende Amerikaanse universiteit en onderzoeks instituut M.I.T.

Ook uit Nederland zijn er ander stedelijke gebieden die mee gaan strijden, Rijnmond en Gelderland doen ook mee. De challenge gaat van start op 1 mei 2016.20 januari 2017 was de aftrap van het Energieproject, dat de hele dag in het teken stond van groene energie en duurzaamheid.
Ben jij ook benieuwd of het de leerlingen van de Geert Groote school in Amsterdam lukt om 10% minder vieze stroom te gebruiken? Of denk je dat jouw school dit beter kan. Log dan nu in op my.smappe.com (login: GGS2 met wachtwoord steiger1) en ontdekt hoe veel stoom de Geert Groote school verbruikt. Wil je ook aan deze energieke challenge meedoen, maar zit je op een andere school in Amsterdam daag jouw school dan uit!