Klaar voor de start? Af!
De 45 eerste startbewijzen zijn uitgegeven. Vrijdag 5 februari is de Barendrechtse Energiemarathon gestart. In 42 weken tijd met 500 Barendrechters energiebesparende maatregelen in huis uitvoeren, dat is de uitdaging. Wethouder Ingeborg Monhemius, die zelf ook meedoet aan de marathon, gaf het startsein op 5 februari in het gemeentehuis van Barendrecht. De prijsuitreiking is 42 weken later, in december 2016. Doe ook mee, er zijn ook nog eens mooie geldprijzen te winnen!

Het belooft een spannende marathon te worden.

De 45 deelnemers van het eerste uur zijn nu nog de koplopers van de challenge. Zij zijn gestart om met slimme energiemaatregelen 30% energie te besparen. Daarmee houden zij geld overvoor andere leuke of nuttige zaken. Zij krijgen daarbij concurrentie van andere Barendrechters want vanaf nu kan iedereen zich aansluiten. Dus doe ook mee, meld je aan en krijg je startbewijs. Je krijgt dan ook de enige echte Barendrechtse Energiemarathon Bidon!

Meld je vandaag nog aan!
Doel van de Barendrechtse Energiemarathon
Het doel is dat in 2016 vijfhonderd huiseigenaren in Barendrecht meedoen met de Energiemarathon door energiemaatregelen te treffen aan hun woning. Zo brengen zij niet alleen hun energierekening omlaag, maar verminderen ook hun CO2-uitstoot.

Op de website kun je de tussenstand van het klassement volgen, en de vorderingen van de individuele deelnemers.

Alle deelnemers krijgen tips en steun van de WoonWijzerWinkel. Op het digitale energieloket WoonWijzerWinkel staan allerlei inspirerende oplossingen om woningen energiezuiniger te maken. Daar staan ook de gegevens van lokale en regionale bedrijven die daarbij kunnen helpen.

Iedereen wint!
Iedere deelnemer wint in iedergeval een geldprijs: want meedoen betekent een lagere energierekening.
Daarnaast maken 100 deelnemers kans op de energiebesparingsbonus: een prijs van € 300,= per deelnemer die meer dan 30% op zijn of haar energierekening weet te besparen. De 100 beste deelnemers krijgen die extra geldprijs van € 300,= bij de finish uitgereikt uit handen van wethouder Monhemius (zij doet zelf ook mee, maar dingt uiteraard niet mee naar de geldprijs).
Oranje Energie Challege
Barendrecht gaat deze Energiemarathon niet alleen lopen: we hebben onze buurgemeenten uitgedaagd om ook de challenge aan te gaan. Wie pakt de handschoen op? We houden jullie op de hoogte!Meld je vandaag nog aan!

Meld je vandaag nog aan!