Van Energiedag naar Fred. Roeskechallenge!

Het licht ging branden door de zelfgemaakte windmolens, de geknutselde zonnebloempjes (elektrisch aangedreven) draaiden volop mee door de lichtstraal die op de geïnstalleerde zonnecellen scheen, maar ook de kinderen gloeiden van de Energie! De Energiedag op de Geert Groote school was een groot succes en de kinderen weten het: Energie is overal en overal is Energie!

“Wij, de kinderen, zijn batterijtjes. Als je je huis wil opwarmen kan je ons inhuren” was een ludiek voorstel van de kinderen die doorhadden dat zij de Energie zelf zijn. Het was een Energieke middag waar volop, gespeeld, gelachen en geleerd is. De kinderen weten waarvoor ze het doen: tegen opwarming van de aarde; “voor de ijsberen die hun thuis verliezen”, “de eilanden die verdwijnen”, “de kinderen met honger en dorst in Afrika” en natuurlijk dat ze zelf nog met droge voeten veilig in Nederland kunnen blijven wonen.
De kinderen gaan er alles aan doen zodat hun eigen school 10% minder vieze stroom gaat verbruiken, maar wat is er leuker dan een wedstrijdje met kinderen en volwassenen in de andere gebouwen rond de school? De kinderen van de Geert Groote school wilden tijdens de Energiedag op hun school de impact nog een flink stuk groter maken en daagde de buren uit! En dus kunnen we vanaf nu spreken van de Fred. Roeskechallenge! Wil je ook aan deze energieke challenge meedoen, maar doet jouw school of bedrijf in de Fred. Roeskestraat nog niet mee, daag jouw school dan uit!